росія готує нові удари по Україні, стягує армію та колосальну кількість техніки - Зеленський

росія готує нові удари по Україні, стягує армію та колосальну кількість техніки - Зеленський

Укрінформ
російська федерація готує новий наступ на Україну.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу перед парламентом Південної Кореї, передає кореспондент Укрінформу.

«На частині нашої території досі продовжуються бойові дії. росія готує ще новий наступ, сподіваючись зламати все ж таки наш національний опір. Окупанти сконцентрували десятки тисяч солдатів та колосальну кількість техніки, щоб спробувати нанести нові удари», - сказав Зеленський.

Водночас він поінформував політиків Південної Кореї, що наразі не встановлена точна кількість загиблих внаслідок російських атак, оскільки на уражених територіях досі триває розбір завалів.

Зеленський закликав світ запровадити ще більше санкцій проти росії, аби змусити країну-агресора зупинити війну.

«Наша антивоєнна коаліція, сформована після початку цього жорстокого вторгнення росії, вже застосувала проти неї безпрецедентні санкції, але цього недостатньо. Росія ще не відчуває, що повинна зупинитися. Це означає, що потрібно зробити ще більше, і не тільки на державному рівні, потрібно повністю розірвати зв'язки російських банків зі світовою фінансовою системою, потрібно обмежити російський експорт енергоресурсів, передусім нафти, але також потрібно, щоб світові компанії перестали бути спонсорами цієї варварської держави, яка вважає, що має право руйнувати життя народу», - сказав Зеленський.

Читайте також: У Маріуполі під час війни загинули десятки тисяч людей – Зеленський

Він наголосив на тому, що рф сама не зупиниться, її необхідно змусити припинити війну, змусити перестати знущатися над людьми, змусити поважати право на життя сусідніх народів, змусити залишити території України. Президент зауважив, що нині рф вважає, що чомусь має право сіяти по світу безправ'я та смерть.

Глава Української держави переконаний, чим більше компаній припинить працювати у рф, платити податки, тим швидше розум переможе, і росії доведеться полишити свою войовничість та шукати компроміси зі світом.

«Дійшло вже до того, що росія відверто шантажує світ ядерною та хімічною зброєю, але працюючи стратегічно потрібно захищати людей тут і саме зараз захищати тих, кому російська армія загрожує безпосередньо. 47 днів ми захищаємося фактично від усієї російської армії, від боєздатних її частин. ЗСУ борються героїчно, дуже мудро, раціонально», - сказав Зеленський, наголосивши, що Україна, звісно, отримує домогу від низки країн світу, за що дуже вдячна.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-