З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну вже загинули 38 дітей

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну вже загинули 38 дітей

Укрінформ
З початку вторгнення Російської Федерації в Україні вже загинуло 38 дітей та постраждала 71.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала у Телеграмі Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова.

«Станом на 12 годину 6 березня 2022, з початку вторгнення Російської Федерації, в Україні загинуло 38 дітей та постраждала 71 дитина. Ці дані не є остаточними, оскільки встановити точну інформацію про кількість убитих та поранених жителів міста Маріуполя Донецької області та міста Ірпінь на Київщині наразі неможливо», - поінформувала український омбудсман.

Уповноважений ВРУ з прав людини зазначила, що лише за останню добу внаслідок обстрілів російських загарбників у Маріуполі загинув півторарічний хлопчик. Також, за її даними, у Бучі на Київщині двоє важкопоранених дітей померли через неможливість отримати медичну допомогу.

«На виїзді з міста Ірпінь Київської області російські війська відкрили вогонь по цивільних громадянах під час їхньої спроби евакуюватися з міста. Щонайменше троє людей загинули, в тому числі – двоє дітей, ще одна людина в тяжкому стані через поранення», - уточнила Денісова.

За її даними, хлопчик, який народився у Харкові 40 днів тому, помер від пневмонії, на яку захворів під час кількаденного перебування у бомбосховищі в Харкові.

Унаслідок повітряної атаки ворога на Білу Церкву, ракетними ударами були пошкоджені 15 приватних будинків, де були літні люди та діти, і кількість жертв наразі невідома.

Денісова уточнила, що в напрямку Гостомель–Буча–Ірпінь в укриттях перебуває до 70 малюків, є поранені, але лікарів та волонтерів війська агресора до дітей не допускають.

Омбудсман наголосила, що ЗС РФ продовжують грубо порушувати основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини.

«Закликаю міжнародні правозахисні організації вжити всіх можливих заходів для посилення тиску на Російську Федерацію для припинення воєнної агресії проти України», - поінформувала український омбудсман.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-