На Херсонщині російська армія розстріляла родину з двома дітьми

На Херсонщині російська армія розстріляла родину з двома дітьми

Фото
Укрінформ
Російські військові розстріляли під Новою Каховкою українську родину з Херсона, серед яких було двоє дітей, найменшому з них, хлопчику Іванку, - лише півтора місяця, його вбили першим пострілом в голову.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповів Денис Федько, батьки та племінники якого були жорстоко розстріляні росіянами при виїзді з села Веселе.

«Це відбулося в перший день війни (24 лютого - ред.), російські війська все підступали і підступали, вже захопили Каховку і Веселе, де були наші рідні. Батько поїхав у Херсон, щоб забрати дружину мого брата з дітьми, бо брат - поліцейський і був на службі. Потім разом з родичами з Веселого переїжджали ГЕС двома машинами, і перша проскочила, а другу, де були мої батьки, наша невістка Ірина і двоє дітей - Софійка 6 років і Іванко, якому лише півтора місяця, зупинили і розстріляли», - розповів Федько.

Він додав, що трагедія сталася близько 16:00, чоловік якраз розмовляв з мамою телефоном і чув постріли і крики.

«Пролунав постріл, машина зупинилася, мама почала кричати, як так можна і що в авто діти. Далі відкрили двері, я чув рації російських військових. Дуже сильно плакав малий, пролунали перші постріли і він стих… Вони вбили дитину, прострелили йому голову. Далі знову автоматні черги і вони вбили всіх. А я не міг нічого зробити», - сказав Федько.

Чоловік розповів, що він передзвонив тітці, яка їхала в першій машині, вони повернулися та забрали тіла рідних, власноруч витягуючи їх з машини, та відвезли в лікарню Нової Каховки. Тіла загиблих віддали з лікарні більш ніж за добу і родичі перевезли їх в морг. Тепер їх поховають ритуальні служби в Новій Каховці, бо Денис Федько і його брат Олег не можуть їх забрати і поховати - в місті діє окупаційна влада.

Патрульний Олег Федько продовжує нести службу в Херсоні та разом з братом намагаються зробити все можливе, щоб вивезти людей, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

«Ми зараз робимо все можливе, ведемо переговори з владою, щоб вивезти людей подалі від воєнних дій. За останньою інформацією, нібито створюють коридор, і деякі люди вже проїхали через ГЕС в Каховку, де безпечніше, є вода і світло», - додав Федько.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. На всій території України запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Фото надав Денис Федько

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-