Танки, БМП та гаубиці: в ОРДЛО зафіксували 61 одиницю техніки за межами місць зберігання

Танки, БМП та гаубиці: в ОРДЛО зафіксували 61 одиницю техніки за межами місць зберігання

Укрінформ
Збройні формування Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей розмістили 61 одиницю військової техніки з порушенням Мінських домовленостей.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба ООС із посиланням на інформацію української сторони СЦКК.

«Протягом минулої доби додатково виявлено та зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 61 одиниці військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, зазначається, що в зоні дій так званого «1 армійського корпусу», всього розміщено озброєння та військової техніки дві одиниці: Мар’янівка (13 км від лінії зіткнення) – БТР-70 (1 одиниця); Новоазовськ (102 км від лінії зіткнення) – буксирувана артилерія невстановленого типу (1 одиниця).

У зоні дій так званого «2 армійського корпусу», всього розміщено озброєння та військової техніки 59 одиниць. Зокрема, з порушенням лінії відведення в районі Бугаївка (37 км від лінії зіткнення) виявлені танки невстановленого типу (10 одиниць).

Читайте також: ОБСЄ нарахувала понад 230 порушень «тиші» на сході України

Крім того, в районі н.п. Бугаївка (37 км від лінії зіткнення) – буксирувана артилерія невстановленого типу (7 одиниць), ББМ (38 одиниць), у районі н.п. Суходіл (21 км від лінії зіткнення) – бойова машина піхоти (4 одиниці).

У пресслужбі також зазначили, що робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації. Так, у районах Корсунь, Ясинувата та Безіменне озброєні представники збройних формувань заблокували проїзд патрулям СММ.

Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про систематичне створення ними передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення, вважають у командуванні ООС.

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня українська сторона СЦКК повідомила, що напередодні додатково виявлено та зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 275 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-