На годині запитань до уряду в Раді чекають міністра оборони

На годині запитань до уряду в Раді чекають міністра оборони

Укрінформ
На годині запитань до уряду у Верховній Раді у п’ятницю, 3 грудня, доповідатиме міністр оборони Олексій Резніков.

Про це оголосив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я ставлю на голосування пропозицію запросити на Годину запитань до уряду міністра оборони пана Резнікова Олексія Юрійовича з тематикою "Обороноздатність України у 2021 році, безпекові підсумки року і перспективи”, - сказав спікер парламенту.

Відповідна пропозиція була підтримана народними депутатами одноголосно.

Так, кандидатура Резнікова як доповідача на Годині запитань до уряду була запропонована заступницею Голови ВР Оленою Кондратюк.

“Враховуючи серйозне занепокоєння суспільства і наших міжнародних партнерів щодо нарощування російських військ на українських кордонах, пропоную запросити міністра оборони Олексія Резнікова. Ми очікуємо почути від міністра стан справ фінансування армії на поточний рік та наступний рік, а також про виконання оборонного замовлення”, - зазначила вона.

Підтримку щодо пропозиції віцеспікерки також висловив перший заступник голови парламентської фракції “Слуга народу” Андрій Мотовиловець.

Як повідомлялося, американське видання The Washington Post оприлюднило публікацію про те, що США і ЄС фіксують перекидання російських військ до кордону з Україною. При цьому були відзначені «незвичайні переміщення» техніки та військових у західному регіоні РФ, що нагадує ситуацію, яка виникла у квітні цього року та викликала резонанс у міжнародній спільноті.

Пізніше американське видання POLITICO оприлюднило знімки, зроблені комерційним супутником у понеділок, на підтвердження попередньої публікації The Washington Post.

21 листопада начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив у інтерв'ю Military Times, що Росія зосередила понад 92 тисячі військовослужбовців біля кордонів України та готується до нападу, що може розпочатися наприкінці січня - початку лютого 2022 року.

25 листопада Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що наразі немає загроз щодо широкомасштабного вторгнення ЗС РФ до України, хоча ситуація може змінюватись.

Водночас Президент Володимир Зеленський під час пресмарафону 26 листопада зауважив, що ймовірність воєнної ескалації з боку Росії є щодня, але Україна повністю до цього готова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-