На Луганщині окупанти підірвали 20 мостів - Україна повідомить до Гааги

На Луганщині окупанти підірвали 20 мостів - Україна повідомить до Гааги

Укрінформ
Транспортне сполучення між 24 населеними пунктами Луганщини було порушено через підриви бойовиками мостів у зоні бойових дій.

Про це на пресконференції в Сєвєродонецьку розповів перший заступник керівника Луганської обласної прокуратури Костянтин Караман, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми підготували друге інформаційне повідомлення для Міжнародного кримінального суду. Воно містить факти системного мінування та підриву мостів представниками НЗФ, які контролюються Російською Федерацією. Було порушено транспортне сполучення 24 населених пунктів. Близько двох мільйонів людей зазнали обмеження своїх конституційних прав», - повідомив Караман.

Читайте також: СБУ провела навчання на випадок терактів у зоні ООС

Мова йде не тільки про матеріальні збитки на 95 млн грн (без урахування тих зруйнованих мостів, які зараз знаходяться на окупованій території). Велика кількість людей не змогли вчасно отримати медичну допомогу або реалізувати своє право на освіту.

«Це – порушення логістики. Що, звичайно, зробило регіон непривабливим для міжнародних інвесторів», - додав перший заступник керівника облпрокуратури.

На запитання кореспондента Укрінформу він уточнив, що бойовиками зруйновано 20 мостів, серед яких 15 автомобільних, чотири залізничних і один пішохідний.

На окупованій території залишилось сім підірваних мостів.

Читайте також: На лінії розмежування перехопили бойовий дрон російської армії - експерти СБУ

Збиранням інформації стосовно воєнних злочинів займається з початку 2021 року спеціально створене в структурі Луганської обласної прокуратури Управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту за участі громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-