Офіси Кримської платформи відкриють в інших країнах - Президент

Офіси Кримської платформи відкриють в інших країнах - Президент

Укрінформ
Представництва Кримської платформи діятимуть не лише в Україні, а й у низці інших країн.

Про це Володимир Зеленський повідомив в інтерв’ю телеканалу «Інтер», передає Укрінформ із посиланням на Офіс Президента.

«Кримська платформа існуватиме не тільки в Києві. У Києві буде центральний офіс, а в багатьох країнах, де є підписанти, – там будуть відкриватися ті чи інші напрями, пов’язані з деокупацією Криму», – сказав глава держави.

Він нагадав, що ідея створення такого майданчика виникла у нього після зустрічі в «нормандському форматі»: «Коли я порушував тему Криму, мені сказали: це питання не порушується. Я запитав: а де це питання порушується? І ООН, і Євросоюз завжди підтримують Україну – це правда, а де предметно обговорюється питання мілітаризації, деокупації Криму, всі проблемні гуманітарні, соціальні питання тощо? Чи є такий майданчик? Такого майданчика немає».

Тож у Зеленського з’явилася ідея створення Кримської платформи - з фахівцями, котрі щодня працюватимуть не лише у столиці. 

Читайте також: Кулеба: Всі учасники Кримської платформи беруть на себе однаково повні зобов’язання

За словами Президента, декларацію за результатами установчого саміту мають підписати 45 країн. При цьому документ залишається відкритим, тому інші держави теж матимуть змогу приєднатися.

«Упевнений на сто відсотків, будуть приєднуватися», – зазначив глава держави. Він додав, що деякі країни не можуть підтримати цю платформу з різних причин - політичних чи економічних, зокрема й через тиск Росії.

Державам, які вже підтримали Кримську платформу, Президент висловив подяку. «Хочу подякувати, наразі це 45 країн, всім лідерам, суспільствам цих країн – це значить, що вони обрали сміливих лідерів для своїх держав, – за таку безпрецедентну підтримку», – резюмував Володимир Зеленський.

Читайте також: Організація безпеки під час Кримської платформи: ЗМІ розповіли подробиці

Нагадаємо, 23 серпня відбудеться установчий саміт Кримської платформи - нового консультативного та координаційного формату, ініційованого Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію та досягнення головної мети - деокупації Криму й повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-