ОБСЄ виявила на Донеччині «Гради», «Гвоздики» і танки окупантів поза межами лінії відведення

ОБСЄ виявила на Донеччині «Гради», «Гвоздики» і танки окупантів поза межами лінії відведення

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Донецької області Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ виявила «Гради», «Гвоздики» і танки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу операції Об’єднаних сил.

«Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації, про що йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 17 серпня 2021 року. Окупанти продовжують нехтувати вимогами щодо розміщення озброєння та військової техніки», - ідеться в повідомленні.

Так, БПЛА малого радіуса дії СММ ОБСЄ зафіксував на тимчасово окупованій території Донецької області, поблизу населеного пункту Покровка, 3 одиниці РСЗВ БМ-21 «Град», які розміщені з порушенням лінії відведення, 17 одиниць танків, 3 одиниці причіпних гаубиць 2А65 «Мста-Б», 3 одиниці самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика» та 3 міномети, розміщені поза межами виділених місць зберігання. Крім того, в зоні безпеки перебуває 22 одиниці бойових броньованих машин.

Патрулем СММ ОБСЄ зафіксовано РСЗВ БМ-21 «Град», яка розміщена з порушенням лінії відведення на полігоні неподалік населеного пункту Мирне та ЗРК 9К33 «Оса» в окупованому населеному пункті Велике Оріхове.

Читайте також: Окупанти обстрілюють мирних жителів, на Луганщині поранена жінка

Зазначається, що системні порушення щодо активного пересування озброєння та військової техніки на території непідконтрольній Уряду України свідчать про участь ЗФ РФ в комплексних заходах бойової підготовки на полігонах з послідуючою ротацією на лінії розмежування.

«Значна кількість озброєння Місією зафіксовано поблизу населених пунктів, що дає змогу ЗФ РФ вести провокаційний вогонь з подальшим розповсюдженням фейкових звинувачень Збройних сил України в обстрілі житлових кварталів», - сказано в повідомленні.

Зазначеними діями ЗФ РФ продовжують демонструвати небажання виконувати раніше досягнуті домовленості.

«Підрозділи Збройних сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Мінських домовленостей», - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби, 17 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-