Прокуратура: артобстріл окупантами селища на Донеччині – порушення звичаїв війни

Прокуратура: артобстріл окупантами селища на Донеччині – порушення звичаїв війни

Відео
Укрінформ
Артобстріл окупантами селища на Донеччині, внаслідок чого загинув мирний житель та було поранено військовослужбовця, прокуратурою кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила прокуратура Донецької області.

«За процесуального керівництва Костянтинівської окружної прокуратури Донецької області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 11 серпня 2021 року, з 05:50 до 06:50, представники незаконних збройних формувань РФ здійснили масштабний артилерійський обстріл мирного селища Новоселівка друга Покровського району Донецької області.

Читайте також: Окупанти обстріляли село на Донеччині - загинув мирний житель

17 снарядів калібру 122 мм влучили по позиціях українських захисників, внаслідок чого було поранено 38-річного військовослужбовця.

Крім того, ще один снаряд влучив у подвір’я приватного будинку по вул. Степова, на якому в цей час перебував 86-річний мешканець домоволодіння. Тіло чоловіка з чисельними осколковими пораненнями виявила його дружина.

Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) дії, встановлюються обставини вказаної події та особи, причетні до вчинення злочину.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, на Донеччині внаслідок обстрілу окупантами загинув мешканець села Новоселівка друга.

Фото: ООС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-