«Дайв-2021»: у Чорному морі тренуються з новітнім водолазним спорядженням

«Дайв-2021»: у Чорному морі тренуються з новітнім водолазним спорядженням

Фото
Укрінформ
В акваторії Чорного моря, за участі Військово-морських сил України, Грузії, Болгарії, Азербайджану, США та Морських сил Румунії розпочалась активна фаза багатонаціонального протимінного навчання «Дайв-2021».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Міністерство оборони України.

«Відпрацювання елементів проходить у складі тактичних підрозділів з використанням новітнього водолазного спорядження країн-учасниць, спеціального обладнання пошуково-рятувального судна українських ВМС «Олександр Охрименко» та гідрографічного комплексу судна Морських сил Румунії «Александру Катанеану», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: На адмінкордоні з окупованим Кримом тренувалися десантники та резервісти

Відповідно до плану проведення навчання, військові відпрацьовують парні водолазні спуски на глибину понад 30 метрів у складі інтернаціональних груп із виходом по попередньо узгодженому режиму декомпресії.

Читайте також: Українські водолази прибули до Румунії на навчання «Дайв – 2021»

Зазначається, що додатково відпрацьовуються елементи надання меддопомоги із залученням барокамери, у разі виявлення кисневої хвороби.

Читайте також: Військові навчання з представниками 15 країн-членів НАТО пройдуть в Україні у вересні

«Одночасно, на румунському судні іноземні колеги ознайомили учасників з роботою сучасного океанографічного, метеорологічного, топографічного та гідрографічного обладнання», - сказано в повідомленні.

Читайте також: У Рівному пройшли антитерористичні навчання із озброєнням та спецтехнікою

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня в акваторії Чорного моря українські моряки разом з грузинськими колегами з Берегової охорони та Департаменту прикордонної поліції Грузії провели навчання типу PASSEX.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-