Морська охорона проводить збори резервістів в Ізмаїлі

Морська охорона проводить збори резервістів в Ізмаїлі

Фото
Укрінформ
На базі Навчального центру Морської охорони в місті Ізмаїл Одеської області розпочато підготовку оперативного резерву першої черги.

Про це повідомили у ДПСУ, передає Укрінформ.

Зазначається, що військовослужбовці запасу, які за різних часів проходили строкову чи контрактну службу в підрозділах Держприкордонслужби, зокрема й Морської охорони, і обліковані у військкоматах Одеської області, пройдуть двотижневу підготовку за програмою, яка включає 37 теоретичних і 35 практичних навчальних годин, для поглиблення військових знань.

“До резерву першої черги належать найбільш підготовлені, патріотично чуйні люди з досвідом. Їх роль дуже важлива. Завдяки резервістам підвищується боєздатність та збільшується потенціал військових підрозділів, здатність оперативно і комплексно реагувати на загострення ситуації”, - йдеться у повідомленні.

За даними ДПСУ, до Навчального центру в складі організованої групи прибули люди різного віку і професій: токар, водій, охоронець, програміст, юрист, електрик, кухар тощо. Чимало з них мають досвід ведення бойових дій, отриманий на сході України.

Читайте також: У Рівному пройшли антитерористичні навчання із озброєнням та спецтехнікою

Мета навчання резерву - забезпечення спроможності військових запасу виконувати завдання за призначенням, підготовка і накопичення військового ресурсу, необхідного для доукомплектування підрозділів на випадок відкритої агресії проти України, підкреслили у відомстві.

Передбачено широкий спектр занять з вогневої, бойової та спеціальної підготовки. Зокрема, в умовах, максимально наближених до реалій, військовослужбовці запасу відпрацюють організацію боротьби за живучість корабля, прийоми тактичної медицини, основи особистої безпеки та застосування сили.

На час зборів резервісти прийняті на усі види забезпечення, в тому числі й фінансове. За виконання обов’язків в рамках навчальних зборів їх учасники отримають грошове забезпечення на рівні з посадовцями контрактної служби. При цьому за військовими запасу зберігаються їх робочі місця і умови роботи в цивільному житті, наголосили в ДПСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-