Окупанти шість разів порушили «тишу» у зоні ООС

Окупанти шість разів порушили «тишу» у зоні ООС

Укрінформ
Російські окупанти від початку доби шість разів порушили режим припинення вогню в районі операції Об’єднаних сил.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба штабу ООС у Фейсбуці.

“Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи. Від початку цієї доби зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню. Бойових втрат внаслідок ворожого вогню серед українських захисників немає”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, неподалік селища Зайцеве російські окупанти обстріляли українські позиції з мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поблизу Широкиного та Водяного ворог відкрив вогонь з мінометів 120-го калібру. Біля населеного пункту Піски російські найманці вели вогонь з протитанкових ракетних комплексів. У напрямку Новотошківського противник здійснив обстріл із ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Крім того, на межі Луганської та Донецької областей зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» із перетином лінії розмежування.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь, повідомили в пресслужбі. Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ українська сторона СЦКК повідомила представників місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 27 липня, зафіксовано три порушення режиму припинення вогню. Бойових втрат внаслідок ворожого вогню серед українських військових не було.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-