Разумков підписав закони про національний спротив та більшу чисельність ЗСУ

Разумков підписав закони про національний спротив та більшу чисельність ЗСУ

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон "Про основи національного спротиву" (№5557), ініційований Президентом України Володимиром Зеленським. 

Як передає Укрінформ із посиланням на дані у картці закону на сайті парламенту, документ направлено на підпис Президенту.

Цілями документу є визначення правових та організаційних засад національного спротиву, основ його підготовки та ведення, завдань і повноважень сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Згідно з текстом закону, національний спротив – це комплекс заходів, які організовуються та здійснюються з метою сприяння обороні України шляхом максимально широкого залучення українців до дій, спрямованих на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави, стримування і відсіч агресії та завдання противнику неприйнятних втрат, з огляду на які він буде змушений припинити збройну агресію проти України.

Читайте також: «Оборонка» України має пропонувати своє бачення методів ведення війни – британський експерт

Метою національного спротиву є підвищення обороноздатності держави, надання обороні України всеохоплюючого характеру, сприяння забезпеченню готовності громадян України до національного спротиву.

Окрім цього, Голова ВР підписав закон “Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про чисельність Збройних Сил України" щодо збільшення чисельності Збройних Сил України у зв'язку із прийняттям Закону України "Про основи національного спротиву" (№5558) та направив його на підпис Президенту. Документ передбачає збільшення чисельності ЗСУ на 11 тисяч військовослужбовців. Таким чином чисельність ЗСУ становитиме 261 тисячу осіб.

Читайте також: Таран прокоментував законопроєкти Зеленського про армію та національний спротив

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 16 липня 2021 року ухвалила закони "Про основи національного спротиву" (№5557) та “Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про чисельність Збройних Сил України" щодо збільшення чисельності Збройних Сил України у зв'язку із прийняттям Закону України "Про основи національного спротиву" (№5558).

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-