«Крик ображеного самолюбства»: Гармаш назвав причини, якими бойовики пояснюють закриття КПВВ

«Крик ображеного самолюбства»: Гармаш назвав причини, якими бойовики пояснюють закриття КПВВ

Укрінформ
Російські найманці заявляють, що для відкриття КПВВ з їхнього боку їм бракує гарантій щодо безпеки від України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив член Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Сергій Гармаш.

«Російські маріонетки з Луганська в черговий раз завели стару пісню про те, що для відкриття КПВВ з їхнього боку їм бракує гарантій безпеки від України. Олексій Резніков показав їм декілька листів з такими гарантіями. І тут виявилася справжня причина блокування пересування громадян бойовиками. "Я їх не отримував... Якщо ви надали їх комусь, ну, то надайте їх мені!" - заявив представник Росії з ОРЛО Дейнего. Уточнила цей крик ображеного самолюбства його підлегла Ольга Кобцева: "Гарантії безпеки були спрямовані на адресу Чевіка (керівник СММ ОБСЄ, модератор підгрупи з питань безпеки ТКГ), але не "Луганської народної республіки"», - зазначив Гармаш.

Читайте також: Наступне засідання ТКГ 26 серпня проведе новий спецпредставник ОБСЄ в Україні - Гармаш

Він зазначив, що таким чином представники так званої "ЛНР" хочуть визнання їх суб'єктності. "Тобто, їм не гарантії потрібні й не свобода пересування людей, - вони хочуть, щоб поклонилися персонально їм, як представникам "Луганської народної республіки" і, таким чином, визнали суб'єктність цих квазідержавних недоутворень... Це, власне, єдина мета всього Мінського процесу для Москви. І заради цього страждають сотні тисяч людей", - написав Гармаш.

Крім того, за інформацією Гармаша, у сфері перешкоджання роботі СММ ОБСЄ зафіксовані випадки "засліплення" камер спостереження місії за допомогою лазерного випромінювання.

Він також повідомив, що повноважний представник Російської Федерації в ТКГ Борис Гризлов "несподівано" запропонував провести наступне засідання ТКГ вже в очному режимі в Мінську. "Дивна пропозиція на тлі лідерства РФ в Європі за кількістю заражень коронавірусом. А Мінськ із Москвою зараз так тісно переплелися, що можна лише уявити кількість нових і старих російських штамів цієї зарази в Білорусі... Звичайно, ми не готові ризикувати своїм здоров'ям. Як, до речі, не загорілися таким бажанням і представники ОБСЄ", - зазначив Гармаш.

Читайте також: Затоплення шахт на окупованих територіях - у ТКГ сформували групу експертів

Як повідомляв Укрінформ, російські найманці в районі КПВВ «Станиця Луганська» штучно створюють черги для громадян, які намагаються в'їхати на контрольовану Україною територію, і поширюють фейки про нібито жорсткі карантинні обмеження з боку української влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-