Спостерігачі ОБСЄ зафіксували за добу 208 порушень «тиші»

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували за добу 208 порушень «тиші»

Звіт
Укрінформ
СММ ОБСЄ нарахувала протягом понеділка, 12 липня, 104 порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та ще 104 - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №161/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 13 липня.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 104 порушення режиму припинення вогню, зокрема 29 вибухів (1 вибух у повітрі та 28 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталася північніше Широкиного (підконтрольне урядові, 100 км на південь від Донецька) та східніше Майорська (підконтрольний урядові, 45 км на північний схід від Донецька).

Як нагадують спостерігачі, за попередню добу на Донеччині було виявлено 218 порушень.

Читайте також: Окупанти з артилерії обстріляли селище Тарамчук

"У Луганській області Місія зафіксувала 104 порушення режиму припинення вогню, зокрема 2 вибухи невизначеного походження", - повідомили в СММ.

Уточнюється, що більшість порушень (вогонь зі стрілецької зброї) сталася в житловому районі Кадіївки (кол. Стаханов; непідконтрольна урядові, 50 км на захід від Луганська), а також західніше ділянки розведення в районі Золотого (підконтрольне урядові, 60 км на захід від Луганська).

За попередню добу на Луганщині було зафіксовано 26 порушень режиму припинення вогню.

Читайте також: Окупанти на сході України застосовують міномети та СПГ

Як повідомляв Укрінформ, спостерігачі ОБСЄ зафіксували у період з вечора 9-го до вечора 11 липня 335 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 56 - на Луганщині.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-