Досвід ЗСУ в протистоянні Росії може бути корисний НАТО – Резніков

Досвід ЗСУ в протистоянні Росії може бути корисний НАТО – Резніков

Укрінформ
Україна вступить до НАТО, коли буде рівним партнером з Альянсом.

На цьому наголосив віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі програми "Велика п'ятниця" на телеканалі "Україна 24", повідомляє Укрінформ.

"Ми зайдемо рівно тоді, коли будемо рівними партнерами, і ми будемо розуміти, що досвід нашої української армії вам буде важливий. Те, що знає сьогодні українська армія на рівні щоденного протистояння, не знає ніхто в НАТО. Не сприймайте нас як проблему у ваших взаєминах з росіянами, а сприймайте нас частково як елемент особливих відносин з росіянами", - сказав Резніков.

Він упевнений, що досвід української армії у протистоянні Росії може бути корисний НАТО.

Читайте також: Резніков каже, що незаконно переселених із Росії до Криму чекає видворення

"Помилкове сприйняття, що НАТО – це військова організація. Це не так, вона, зокрема, й військова, але Альянс налаштований на демократичні відносини, на економічний розвиток, на краще життя. Ми про це часто забуваємо. Ми говоримо, давайте шукати співпрацю у питаннях гуманітарного розмінування, перелаштування наших ветеранів – 400 тис. ветеранів пройшли через цю війну, давайте розбудовувати інфраструктуру Донецької і Луганської областей, які вже давно подих війни відчули. Давайте не забувати, що дві третини окупованих територій вже деокуповані, близько 200 населених пунктів деокуповані в Донецькій і Луганській областях. Тому ми кажемо, нам потрібна ваша допомога, але ми самі розуміємо, що реформи потрібні нам, не вам", - сказав віцепрем'єр.

Як повідомлялося, в Брюсселі 14 червня відбувся саміт НАТО. У заяві за підсумками саміту наголошується, що НАТО підтверджує рішення, ухвалене в Бухаресті в 2008 році, про те, що Україна стане членом Альянсу через план дій щодо членства (ПДЧ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-