Біля окупованого Криму військові відбили «атаку» на колону «Смерчів»

Біля окупованого Криму військові відбили «атаку» на колону «Смерчів»

Відео
Укрінформ
В рамках спільного навчання підрозділів угрупування військ, яке виконує завдання на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією Кримського півострова, розрахунки зенітних ракетних комплексів «Оса-АКМ» відбили напад авіації умовного противника на колону військової техніки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування Об’єднаних сил.

За інформацією командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, за легендою навчань колона підрозділу реактивних систем залпового вогню «Смерч» здійснила марш задля зміни вогневих позицій, в ході висування була атакована авіацією умовного противника.

«Розрахунки зенітних ракетних комплексів в умовах, максимально наближених до бойових, поставлених радіоелектронних перешкод здійснили розвідку повітряної обстановки, визначили координати цілей, після чого знищили літаки умовного противника пусками ракет», - зазначив Наєв.

Читайте також: Танкісти відбили «наступ противника» у зоні ООС

За його словами, особовий склад також «відпрацював ряд ввідних по розвідці, виявленню, супроводу і знищенню як групових, так і поодиноких цілей, що перебували на різних висотах і швидкостях».

Крім того, за інформацією командувача, підрозділ реактивних систем залпового вогню “Смерч” відпрацював навчально-бойові вправи зі знищення пунктів базування умовного противника та злітно-посадкових смуг як штурмової авіації, так і безпілотних літальних апаратів.

В пресслужбі також повідомили, що в ході комплексного тренування відпрацьовувались питання заняття і маскування позицій, організації системи зв'язку і управління, приведення техніки з похідного положення в бойове тощо.

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня на одному з полігонів Херсонщини відбулись навчання підрозділів ППО, які відпрацьовують завдання в умовах, максимально наближених до бойових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-