Місія ОБСЄ за добу нарахувала 166 порушень «тиші»

Місія ОБСЄ за добу нарахувала 166 порушень «тиші»

Звіт
Укрінформ
Спостерігачі ОБСЄ зафіксували протягом вівторка, 22 червня, 77 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 89 - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №144/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні 23 червня.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 77 порушень режиму припинення вогню, зокрема 36 вибухів (1 вибух у повітрі та 35 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень режиму припинення вогню сталася на північ від Широкиного (підконтрольне урядові, 100 км на південь від Донецька) і на південний схід від Світлодарська (підконтрольний урядові, 57 км на північний схід від Донецька).

Читайте також: Окупанти дистанційно мінували місцевість та били із забороненої зброї

Як нагадують спостерігачі, за попередній звітний період на Донеччині було виявлено 254 порушення режиму припинення вогню.

"У Луганській області Місія зафіксувала 89 порушень режиму припинення вогню, зокрема 24 вибухи (1 розрив боєприпасу та 23 вибухи невизначеного походження)", - повідомили в СММ.

Уточнюється, що більшість порушень сталася на північ, південь та захід від ділянки розведення в районі Золотого (підконтрольне урядові, 60 км на захід від Луганська).

За попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано 36 порушень режиму припинення вогню.

Читайте також: Окупанти двічі обстріляли позиції ООС та запустили дрона-шпигуна

У СММ зазначають, що після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, на якому була досягнута домовленість про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня 2020 року і до кінця звітного періоду Місія зафіксувала в Донецькій і Луганській областях щонайменше 36 494 порушення режиму припинення вогню.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-