Окупанти систематично глушать сигнали безпілотників ОБСЄ – штаб

Окупанти систематично глушать сигнали безпілотників ОБСЄ – штаб

Укрінформ
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували чергові випадки порушень з боку російських окупантів. Зокрема, йдеться про систематичне глушіння сигналу БПЛА місії, яка веде спостереження за дотриманням Мінських домовленостей.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє преслужба ОС з посиланням на звіт ОБСЄ від 14 червня №136.

«Зокрема, 13 червня, під час планових польотів поблизу населеного пункту Шевченко Донецької області БПЛА СММ середнього радіуса дії зазнав глушіння сигналу GPS. Протягом 13-15 червня спостерігалася активізація застосування окупантами БПЛА для ведення розвідки позицій ЗС України, а також глушіння керуючих сигналів літальних апаратів СММ ОБСЄ, що є грубим порушенням згоди щодо додаткових заходів, спрямованих на забезпечення дотримання всеосяжного, стійкого і необмеженого припинення вогню від 27 липня 2020 року», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ на окупованій Донеччині

Крім того, зазначається, що спостерігачі вкотре зафіксували блокування окупантами роботи КПВВ поблизу населених пунктів Золоте та Щастя.

Українська сторона СЦКК також відзначила використання найманцями інформаційних провокацій з метою дискредитації координаційного механізму та маніпуляцій режимом тиші.

Читайте також: Росія перекидає в ОРДЛО міномети, безпілотники та боєприпаси – Цимбалюк

Як повідомляв Укрінформ, 15 червня в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 6 порушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-