В Україні планують створити національне меморіальне кладовище

В Україні планують створити національне меморіальне кладовище

Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів та Міністерство розвитку громад і територій планують створити національне меморіальне кладовище з метою вшанування пам'яті загиблих в АТО/ООС військових.

Про це у Житомирі під час спілкування з родинами загиблих військовослужбовців повідомила міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, передає кореспондент Укрінформу.

«Є законопроєкт про уніфікований церемоніал поховання наших героїв. Ще один напрямок – це створення національного меморіального кладовища на кшталт Арлінгтона у США», - зазначила Лапутіна.

За її словами, національне меморіальне кладовище є спільним напрацюванням Міністерства у справах ветеранів та Міністерства розвитку громад і територій.

Читайте також: На Буковині прощаються з двома загиблими на сході бійцями

Наразі у Верховній Раді зареєстрований відповідний законопроєкт, він пройшов перше читання і є сподівання, що його приймуть до парламентських канікул.

Спочатку спільно з фахівцями розроблять концепцію національного меморіального кладовища, оберуть земельну ділянку, розроблять технічну документацію.

Як уточнив генеральний директор Директорату вшанування пам’яті та формування позитивного образу ветеранів Міністерства у справах ветеранів Руслан Приходько, у законопроєкті йдеться про розташування кладовища площею близько 75 га у Києві чи Київській області.

Приходько додав, що на національному меморіальному кладовищі ховатимуть тих, хто має статус учасника бойових дій. Водночас рішення про поховання там загиблих прийматимуть виключно їхні рідні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-