Окупанти 14 разів за добу порушили «тишу»: один захисник отримав важкі поранення

Окупанти 14 разів за добу порушили «тишу»: один захисник отримав важкі поранення

Укрінформ
Ігноруючи режим припинення вогню збройні формування РФ продовжують обстріли позицій підрозділів Об'єднаних сил: за останню добу в штабі нарахували 14 порушень тиші.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ранкове зведення штабу ООС.

Упродовж минулої доби, 22 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню: 

  • поблизу Пісків окупанти тричі відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів, а також з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
  • у передмісті селища Південне найманці тричі здійснили обстріл із мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
  • неподалік Водяного противник два рази застосував у напрямку позицій наших захисників ручні протитанкові та підствольні гранатомети;
  • в районі Причепилівки ворог відкривав вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • поблизу населеного пункту Золоте-4 російські найманці застосували гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети, а біля Мар’їнки – стрілецьку зброю.

"Внаслідок ворожого вогню один український військовослужбовець отримав поранення. Захисника оперативно доправили до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я воїна – важкий", - повідомили у штабі.

Читайте також: У Пісках окупанти обстріляли з мінометів цивільну інфраструктуру

З мінометів 120-го калібру російсько-окупаційні війська здійснили обстріл цивільної інфраструктури населеного пункту Піски. Внаслідок влучання міни було пошкоджено приватний будинок. На щастя, ніхто не постраждав.

У відповідь на обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Також про дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону СЦКК.

Читайте також: У зоні ООС окупанти вісім разів порушили «тишу», поранений український боєць

Станом на 7 годину ранку, 23 травня, було зафіксовано два порушення режиму припинення вогню, - поблизу селища Гранітне ворог застосував великокаліберні кулемети та станкові протитанкові гранатомети, а біля Світлодарська – ще й автоматичні станкові гранатомети.

Бойових втрат внаслідок ворожого вогню немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-