Очільнику «мінкультури ДНР» повідомили про підозру - Офіс генпрокурора

Очільнику «мінкультури ДНР» повідомили про підозру - Офіс генпрокурора

Укрінформ
Так званому "міністру культури ДНР" заочно повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Зазначається, що з червня 2015 року і по теперішній час житель тимчасово окупованого Донецька обіймав посади "першого заступника міністра" та "міністра культури ДНР". До його обов’язків належить забезпечення проведення заходів, спрямованих на інтеграцію тимчасово окупованих регіонів Донецької області з РФ та фактичну заборону української культури, мистецтва і кінематографії.

"За його "керівництва" псевдоміністерством під виглядом боротьби з екстремізмом з бібліотечного фонду вилучаються твори українських авторів, публікації проукраїнських громадян, а культурна спадщина Донеччини позиціонується як частина історії Росії", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Бойовика «ДНР» судитимуть за катування в донецькій «Ізоляції»

Крім того, вказують в Офісі генпрокурора, через підконтрольні "міністерству" установи псевдопосадовець сприяє формуванню у місцевих жителів думки про легітимність окупаційної влади та проводить політику злочинної героїзації представників не передбачених законом України збройних формувань.

За процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Донецькій області та в умовах збройного конфлікту, Донецької обласної прокуратури цій особі заочно повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК).

Читайте також: СБУ з початку року викрила 65 організаторів «референдуму» 2014 року

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Служба безпеки України оголосила про підозру "заступнику міністра інформації ДНР", який відповідав за виготовлення та розповсюдження фейків про Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-