Бойовики не пропустили патруль ОБСЄ біля окупованої Оленівки

Бойовики не пропустили патруль ОБСЄ біля окупованої Оленівки

Укрінформ
Бойовики не пропустили патруль ОБСЄ на блокпост біля окупованої Оленівки в Донецькій області та продовжують перешкоджати нормальній роботі спостерігачів.

Про це йдеться у звіті ОБСЄ за 17 квітня, передає Укрінформ.

Інцидент стався 17 квітня вранці. Патруль Місії у складі 6 співробітників на 3 автомобілях з 3 причепами прибув на блокпост збройних формувань біля Оленівки для обміну причепами з іншим патрулем СММ, який їхав з підконтрольних уряду районів.

"О 12:19 до першого патрулю Місії підійшли два члени збройних формувань і попросили відкрити двері та багажники автомобілів для проведення візуального огляду", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росія досі не передала ОБСЄ списки для обміну — Зеленський

Спостерігачі відмовилися виконати прохання членів збройних формувань і залишилися стояти на блокпості. Простояти довелося кілька годин - автомобілі не пропускали. І тільки в 14.00 патруль покинув блокпост, повернувшись у Донецьк.

Крім того, неподалік спостерігачі бачили двох жінок, які знімали спостерігачів на мобільні телефони. Одна з них заявила, що "вона журналістка".

Читайте також: Росія не хоче миру і робить усе, щоб заблокувати будь-які кроки — Кравчук

"Починаючи з 1 березня Місія стикалася з подібними обмеженнями в Донецькій області 5 разів: двічі на тому ж блокпості збройних формувань близько Оленівки (1 і 15 березня), а також на блокпості в Олександрівці (31 березня, 2 і 8 квітня)", - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляло агентство, Російські окупанти обстріляли житлові будинки на Сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-