В ООН закликають забезпечити доставку гумдопомоги на окупований Донбас

В ООН закликають забезпечити доставку гумдопомоги на окупований Донбас

Укрінформ
Координаторка з гуманітарних питань Агентства ООН у справах біженців Оснат Лубрані закликає забезпечити доставку гуманітарної допомоги постраждалим унаслідок конфлікту на Донбасі.

Як передає Укрінформ, її заяву опублікувало Агентство ООН у справах біженців в Україні.

Лубрані нагадала, що з моменту майже повного припинення роботи всіх контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) у Донецькій і Луганській областях кількість перетинів лінії розмежування на Донбасі зменшилася на 97%.

"Із моменту запровадження суворих обмежень на пересування пройшло 12 місяців, і наразі зрозуміло, що постраждалі внаслідок конфлікту люди майже досягли межі витривалості. Їм вкрай необхідна гуманітарна допомога, щоби дочекатися, коли з’явиться можливість хоч якоюсь мірою повернутися до нормального життя", - сказала Лубрані.

Вона наголосила, що гуманітарна спільнота в Україні продовжує докладати зусиль, щоб усі люди, які потребують допомоги, незалежно від місця їхнього проживання, своєчасно одержали необхідну підтримку.

Читайте також: З семи КПВВ «перехід» працює лише у «Станиці Луганській» – ДПСУ

"Усі залучені сторони мають сприяти транзиту та доставленню гуманітарної допомоги. Поточні обмеження впливають на спроможності гуманітарних організацій допомагати людям на територіях поза урядовим контролем, унаслідок чого вони позбавлені необхідної допомоги, на яку заслуговують", - підкреслила Лубрані.

Вона сподівається, що всі сторони конфлікту дотримуватимуться зобов’язання уникати політизації гуманітарної підтримки та, згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, забезпечать безперешкодну доставку всієї допомоги до тих, хто її потребує.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський назвав деструктивною й неприйнятною позицію Російської Федерації щодо блокування роботи пунктів пропуску “Щастя” й “Золоте”, а також недопуску міжнародних гуманітарних організацій на тимчасово окупований Донбас. Він наголосив, що немає безперешкодного доступу міжнародних гуманітарних організацій до постраждалого населення на тимчасово окупованих територіях та незаконно утримуваних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-