У харківському госпіталі розповіли про стан п’ятьох бійців, поранених на Донбасі

У харківському госпіталі розповіли про стан п’ятьох бійців, поранених на Донбасі

Укрінформ
Стан п’яти поранених, доставлених з передової у харківський шпиталь 26-27 лютого, стабільний, загрози життю немає.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу провідний хірург Військово-медичного клінічного центру Північного регіону у Харкові Сергій Шипілов.

«26 лютого був доставлений військовий у тяжкому стані, з важким кульовим пораненням грудної клітки, з ушкодженням правої легені, ушкодженням реберного каркаса та пораненням м’яких тканин стегна. Йому надано повноцінну спеціалізовану допомогу. Було накладено вакуумну пов’язку та виконано повторну хірургічну обробку ран. Наразі стан оцінюється як середньої важкості. Пацієнт уже активізований, він ходить», - розповів хірург.

За інформацією Шипілова, в суботу, 27 лютого, до Харкова доставили ще 4 військовослужбовців, які отримали важкі вибухові поранення. У двох із них масивні ушкодження нижніх кінцівок.

«В одного – ушкодження обох нижніх кінцівок, ще в одного – важке ушкодження лівого стегна, в третього – важке поранення кісток лицьового черепа, у четвертого – досить важка акубаротравма, він отримує допомогу в ЛОР-відділенні», - сказав лікар.

Читайте також: На окупованому Донбасі понад 170 одиниць техніки розміщені з порушеннями - ОБСЄ

Військовим, які частково втратили кінцівки, наклали вакуумні пов’язки. У бійця з травмою черепа заплановане оперативне втручання з використанням спеціальних металевих пластин, щоб відновити функції нижньої щелепи.

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого окупанти 14 разів порушили режим тиші.

Вісім військовослужбовців ЗСУ отримали поранення, ще троє воїнів – бойове травмування. Зокрема, поряд з Водяним, що на Приазов'ї, окупанти вели вогонь зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. У районі населеного пункту Піски російські окупаційні війська відкривали прицільний вогонь по позиціях українських воїнів зі 120 мм та 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Вогнева активність ворога спостерігалася і неподалік населеного пункту Луганське, де стріляли з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперської зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-