Апеляційна палата ВАКС скасувала закриття справи ескголови Міненерго

Апеляційна палата ВАКС скасувала закриття справи ескголови Міненерго

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала ухвалу про закриття кримінального провадження щодо ексміністра енергетики і вугільної промисловості та призначила новий розгляд справи.

Як передає Укрінформ, про це Апеляційна палата ВАКС повідомляє у Фейсбуці.

2 березня Апеляційна палата розглянула апеляційні скарги на ухвалу Вищого антикорупційного суду від 24 листопада 2020 року про закриття кримінального провадження № 4218000000002019 від 17 серпня 2018 року на підставі п. 4 ч. 1 ст.284 КПК України щодо ексміністра енергетики і вугільної промисловості, сказано в повідомленні.

За результатами судового розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційні скарги захисників, скасувала оскаржувану ухвалу та призначила новий розгляд у Вищому антикорупційному суді кримінального провадження щодо обвинуваченого.

Читайте також: Аудит Міненерго виявив недоотримання 1,5 мільярда

Рішення набрало законної сили та може бути оскаржено до Верховного Суду протягом трьох місяців з дня його постановлення.

Органами досудового слідства обвинуваченому інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України, а саме- поданні завідомо недостовірних відомостей у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015, 2016, 2017 і 2018 роки.

Читайте також: Шмигаль закликає Раду ухвалити закон для розблокування роботи Міненерго

Текст оскаржуваної ухвали доступний за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/93216796

Повний текст ухвали Апеляційної палати ВАКС від 2 березня буде оголошений 5 березня.

Як повідомлялося, 24 листопада 2020 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього міністра енергетики і вугільної промисловості України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (Декларування недостовірної інформації) КК України.

Під час судового засідання прокурор САП заявляв, що в суду відсутні підстави для продовження розгляду справи, а у прокурора - для продовження підтримання державного обвинувачення в суді.

Обвинувачений заперечував проти закриття справи, наполягаючи на продовженні судового розгляду для свого виправдання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-