Окупанти тричі зривали «тишу» - сили ООС відкривали вогонь у відповідь

Окупанти тричі зривали «тишу» - сили ООС відкривали вогонь у відповідь

Укрінформ
З початку доби збройні формування Російської Федерації тричі обстріляли підрозділи українських військових.

Про це йдеться у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17:00 1 березня, яке оприлюднила у Фейсбуці пресслужба Об'єднаних сил.

"Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, російсько-окупаційні війська і надалі здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України. З початку доби збройні формування Російської Федерації тричі обстріляли підрозділи українських військових", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти за добу сім разів порушили «тишу», загинув боєць ЗСУ

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, окупанти вели прицільний вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а поблизу Павлополя – ще й зі станкових протитанкових гранатометів.

"На цьому ж напрямку, внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої, один військовослужбовець Збройних Сил України отримав бойове поранення, ще вісім воїнів – бойове травмування", – нагадали у штабі.

Неподалік Богданівки російсько-окупаційні війська здійснили прицільний обстріл українських позицій з автоматичного станкового та ручного протитанкового гранатометів.

Читайте також: На Донбасі дев’ятеро військових підірвалися на вибухівці

У відповідь на обстріли противника, наші воїни відкривали вогонь у відповідь.

Повідомляється також, що в районі проведення операції Об’єднаних сил піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували майже 3 гектари території та передали на знищення 77 вибухонебезпечних предметів.

У повідомленні також наголошується, що з боку окупантів існує практика затримки або недотримання гарантій безпеки та системне маніпулювання гуманітарними питаннями, як важелем тиску на українську сторону.

Читайте також: Назвали ім'я морського піхотинця, який загинув вчора на Донбасі

"Протягом двох місяців російсько-окупаційні війська затримують гарантії безпеки для відновлення низки важливих об’єктів, зокрема газорозподільчої станції в Мар’їнці, водогону "Горлівка – Торецьк" в Південному, лінії електропостачання в Опитному та Богданівці, систему водопостачання в Мар’їнці та Майорську, об’єкти інфраструктури залізниці. В той же час на Світлодарському напрямку зафіксовано проведення противником інженерних робіт з обладнання нових позицій в напрямку підрозділів ЗС України", – йдеться у повідомленні.

Як підкреслюється, ці факти свідчать про те, що представники збройних формувань РФ продовжують демонструвати небажання виконувати раніше досягнуті домовленості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-