Минулої доби на Донбасі було понад 120 порушень «тиші» – ОБСЄ

Минулої доби на Донбасі було понад 120 порушень «тиші» – ОБСЄ

Укрінформ
СММ ОБСЄ минулої доби зафіксувала 76 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 46 таких порушень на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 20/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 27 січня 2021 року.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 76 порушень режиму припинення вогню, зокрема 7 вибухів невизначеного походження", - йдеться звіті.

Більшість цих порушень сталися в районах на південний схід від н. п. Лебединське (підконтрольний урядові, 99 км на південь від Донецька), а також у північному та південному напрямках від ДФС (15 км північ від Донецька).

Читайте також: Окупанти зривали «тишу» біля шести населених пунктів на Донбасі

"У Луганській області Місія зафіксувала 46 порушень режиму припинення вогню (вибухи невизначеного походження). Усі ці порушення сталися в південному напрямку від н. п. Весела Гора (непідконтрольний урядові, 16 км на північ від Луганська)", - повідомили в СММ.

Нагадаємо: загалом після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, на якому була досягнута домовленість про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня 2020 року і до кінця звітного періоду, СММ зафіксувала щонайменше 7 011 порушень режиму припинення вогню в Донецькій та Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-