У Водяному отримали гарантію

У Водяному отримали гарантію "тиші" та почали ремонт пошкодженого житла

Фото, відео
Укрінформ
На Донеччині у селі Водяне на лінії розмежування рятувальники отримали гарантію дотримання тиші та почали ремонт житла, пошкодженого обстрілами російських окупантів.

Як передає Укрінформ з посиланням на ГУ ДСНС у Донецькій області, до цього часу ремонтні роботи були неможливі саме через відсутність гарантії тиші.

Жителі Водяногго – здебільшого самотні літні люди, які не мають можливості самостійно ремонтувати своє житло. Наразі у Водяному працюють рятувальники - замінюють покрівлі будинків. Вони здійснюють відновлювальні роботи за двома адресами. У роботах задіяний спеціальний автопідіймач.

Фахівці Служби порятунку роблять усе можливе, щоб ремонтні роботи якнайшвидше завершилися, а власники помешкань нарешті повернулися до нормального життя.

Читайте також: Міжнародні партнери допомогли відновити майже 540 будинків на Донеччині

Як зазначають рятувальники, на жаль, розпочати проведення робіт силами ДСНС можливо не в усіх прифронтових населених пунктах через відсутність гарантії дотримання тиші, і з цього питання постійно ведуться переговори, які вже мають позитивні результати.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією директора Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОДА Ігора Бойка, з початку ведення бойових дій у регіоні на територіях, підконтрольних українській владі, було зруйновано та пошкоджено 13 255 житлових будинків усіх форм власності, з яких вже відновлено більше 7 тисяч.

З початку 2020 року в Донецькій області на лінії розмежування було відновлено понад 950 будинків, які були пошкоджені окупантами внаслідок збройної агресії Російської Федерації. Всього заплановано до листопада цього року відновити тисячу таких будинків.

Роботи ці проводяться коштом матеріального резерву Донецької ОДА та силами співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій з різних регіонів країни.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-