Від початку доби на Донбасі — одне порушення “тиші”, поранений боєць ЗСУ

Від початку доби на Донбасі — одне порушення “тиші”, поранений боєць ЗСУ

Укрінформ
Станом на 18.00 неділі російські окупаційні війська здійснили один прицільний обстріл українських позицій поблизу населеного пункту Красногорівка.

Один український військовий поранений. Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресцентр штабу ООС.

"Сьогодні, 6 вересня, на 42-й день дії повного і всеосяжного режиму припинення вогню збройні формування Російської Федерації порушили домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року, та здійснили прицільний обстріл українських позицій. Так, поблизу населеного пункту Красногорівка ворог відкрив вогонь з автоматичного станкового гранатомета, випустивши при цьому три черги ВОГ-17", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Танки та "Гради" : ОБСЄ фіксує озброєння з порушенням лінії відведення на окупованому Донбасі

У результаті обстрілу отримав поранення військовослужбовець ЗСУ, який усував наслідки пожежі на позиції підрозділу Об’єднаних сил. Пораненому вчасно надана медична допомога. Військовослужбовця доправили до лікувального закладу.

Також поблизу населеного пункту Шуми зафіксовано один провокативний постріл з підствольного гранатомета.

В разі повторного відкриття прицільного вогню в бік українських позицій, Об'єднанні сили залишають за собою конституційне право на застосування всіх сил і засобів для стримування збройної агресії Російської Федерації.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру російському священнику, який допитував українських полонених

Військовослужбовці підрозділів Об'єднаних сил та інших складових сил оборони продовжують гасити осередки пожеж на території Донецької та Луганської областей. Так, ліквідовано пожежу поблизу Луганського, локалізовано – у районах населених пунктів Трьохізбенка та Лопаскине.

Як повідомлялося раніше, під час евакуації особового складу двоє українських захисників, обходячи осередок вогню в «сірій зоні», підірвалися на невідомому вибуховому пристрої на мінному полі противника - бійці були відрізані полум’ям від решти особового складу поблизу Верхньоторецького.

Фото: ООС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-