На Луганщині оголосили підозру диверсантам, які у 2014 році підірвали міст

На Луганщині оголосили підозру диверсантам, які у 2014 році підірвали міст

Укрінформ
У Луганській області чотирьом учасникам організованої злочинної групи, які у липні 2014 року вчинили підрив мосту, оголошено підозру в диверсії, а також у створенні незаконних збройних формувань.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Луганської області.

«За даними слідства, на початку липня 2014 року мешканець міста Лисичанська, перебуваючи у складі незаконного збройного формування РФ – так званої «армії Юго-Востока» – створив та очолив стійку злочинну групу. До неї увійшли ще троє мешканців Донецької області. Учасники угруповання мали на меті здійснення мінування та підриву важливих об’єктів інфраструктури», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, у середині липня 2014 року зловмисники заклали вибухівку на автомобільному мосту між населеними пунктами Золотарівка Попаснянського району Луганської області та Верхньокам’янське Бахмутського району Донецької області, що проходив через залізничну колію. Переправу було заміновано за допомогою шахтного тротилу, детонаторів та шахтної підривної машинки.

Читайте також: На Луганщині диверсант ФСБ хотів підірвати хімзавод

Діяльність злочинної групи зупинено 24 липня 2014 року після визволення населених пунктів Луганщини від незаконних збройних формувань РФ.

Щодо одного з підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, решту учасників злочинної групи оголошено у розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-