Служба безпеки повідомила про підозру 11

Служба безпеки повідомила про підозру 11 "керівникам" і ватажку "ЛНР"

Укрінформ
Слідчі Служби безпеки України за три місяці повідомили про підозру 11 очільникам "міністерств", "адміністрацій" і "депутатам" так званої "ЛНР", а також ватажку терористичного угруповання.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Серед підозрюваних – керівники фейкових "МДБ", "міністерства зв’язку та масових комунікацій", "міністерства сільського господарства", три "депутати народної ради", двоє заступників "голів місцевих адміністрацій", двоє "посадовців міністерств" і ватажок бойовиків на прізвисько "Нуф", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 3 ст. 27 і ч. 2 ст. 146 (організація незаконного позбавлення волі), ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Контррозвідка СБУ затримала ще одного бойовика

Судом надано дозвіл на затримання підозрюваних. Зловмисників оголошено у розшук.

Як повідомляється, загалом за 3 останні роки слідчі СБУ завершили досудове розслідування щодо майже 90 представників так званої "ЛНР". Обвинувальні матеріали скеровано до суду.

Триває робота щодо документування протиправної діяльності інших учасників терористичної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-