Чергова провокація: окупанти обстріляли позиції ЗСУ на Луганському напрямку

Чергова провокація: окупанти обстріляли позиції ЗСУ на Луганському напрямку

Укрінформ
Російські окупаційні війська обстріляли позиції Об’єднаних сил із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Про це повідомляє штаб сил ООС.

"Близько опівночі обстановка на лінії зіткнення на Луганському напрямку загострилася... Окупанти вели вогонь зі ствольної артилерії калібру 122 мм. Противник випустив 20 снарядів по захисниках Кіндрашівки Нової... Знаючи що, противник традиційно активізується та здійснює обстріли напередодні або під час певних дат, українські захисники були готові до того, що ворог розпочне "своє святкування" саме 23 лютого", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти 13 разів порушили "тишу" на Донбасі

У штабі зазначили, що обстрілу передувала чергова провокація від окупантів — з метою дискредитації підрозділів Об’єднаних сил ті вдалися до збройних провокацій та завдали вогневих ударів по своїм позиціям, які розташовані поблизу житлових будинків окупованого населеного пункту Веселеньке.

"Наголошуємо, що Об’єднані сили ніколи не вели, не ведуть і ніколи не вестимуть вогонь по будинках мирних жителів. Це прерогатива виключно російських окупаційних військ", - нагадали у штабі сил ООС.

Читайте також: Дві міни 120-го калібру розірвалися на позиціях ЗСУ біля Оріхового

Там також додали, що українські військові продовжують виконувати бойові завдання в посиленому режимі та готові до будь-яких збройних провокацій противника.

Як раніше повідомляло агентство, у неділю, 23 лютого, російсько-терористичні війська 13 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил на Донбасі. Втрат серед українських військових немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-