В Україні відзначають День зовнішньої розвідки

В Україні відзначають День зовнішньої розвідки

Укрінформ
В Україні 24 січня відзначається День зовнішньої розвідки.

Про це повідомляє Укрінформ.

Саме 24 січня 1919 року в Українській Народній Республіці було створено перший підрозділ загальнодержавної розвідки. Відтоді у складі Політичного департаменту Директорії УНР почав працювати відділ закордонної інформації з метою проведення розвідувальної роботи щодо активно діючих проти УНР ворогів, а також стосовно країн – потенційних супротивників.

22 листопада 2018 року Президент Петро Порошенко підписав Указ № 381/2018 про затвердження 24 січня Днем зовнішньої розвідки України.

Цим документом вперше в історії української державності було встановлене офіційне свято українських розвідників.

Читайте також: В Україні - День пам’яті загиблих під час обстрілу терористами Маріуполя

Із професійним святом розвідників привітав Президент України Володимир Зеленський.

"Здійснення ефективної зовнішньої та внутрішньої політики вимагає своєчасного виявлення і оперативного реагування на можливі загрози національній безпеці України, їх нейтралізації на початковому етапі. У цих складних умовах діяльність Служби зовнішньої розвідки України є затребуваною та надзвичайно важливою. Від того, наскільки злагодженими будуть ваші дії, достовірною та всеохоплюючою інформація й прогнози розвитку подій, буде залежати мир і спокій в Україні", - наголосив Зеленський.

У цьому контексті він висловив сподівання, що ті зміни, які відбуваються в Службі, сприятимуть підвищенню результативності роботи, зростанню ролі розвідки у вирішенні важливих для нашої країни питань.

Розвідників також привітав секретар РНБО Олексій Данілов.

Читайте також: Росія перекидає на Донбас військову техніку і боєприпаси — розвідка

“Шановні офіцери, працівники та ветерани-розвідники! Щиро вітаю із професійним святом! Сьогодні, в непрості для України часи, на вас покладено надважливе завдання - забезпечувати державну безпеку за її кордонами, почасти в складних та небезпечних умовах. Від результатів вашої роботи нині залежить не лише безпека громадян України, а й їх життя”, - підкреслив Данілов.

Він висловив слова вдячності розвідникам за патріотизм, професіоналізм і відвагу у справі збереження суверенітету України та забезпечення національних інтересів та побажав їм витримки, міцного здоров'я, добробуту та щастя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-