У прокуратурах Донбасу створять управління з воєнних злочинів

У прокуратурах Донбасу створять управління з воєнних злочинів

Укрінформ
У прокуратурах Луганської та Донецької областей будуть створені управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту.

Про це повідомив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов, представляючи колективу прокуратури Луганської області нового керівника, повідомляє пресслужба прокуратури.

«У Генеральній прокуратурі був створений Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту. І в цьому контексті якісне документування та фіксування воєнних злочинів вкрай необхідне при формуванні доказової бази для Міжнародного кримінального суду та національних судів. Тому в прокуратурах Луганської та Донецької областей будуть створені відповідні управління», - наголосив Мамедов.

За його словами, у Луганській області на цьому напрямі з сьогоднішнього дня працюватиме прокурор Генеральної прокуратури Костянтин Караман.

Читайте також: Поліція встановила нападників на члена кадрової комісії ГПУ

Заступник Генерального прокурора офіційно представив нового прокурора Луганської області Олексія Ляшенка.

Мамедов додав, що новий очільник добре знає регіон та його специфіку.

Ляшенко, якому йде 45-й рік, в органах прокуратури працює з 2007 року. З травня 2017 року обіймав посаду військового прокурора Луганського гарнізону Об’єднаних сил.

Є учасником бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-