СЦКК зафіксував три провокації окупантів в районі Петрівського

СЦКК зафіксував три провокації окупантів в районі Петрівського

Укрінформ
Збройні формування РФ провокують українські війська на вогонь у відповідь в зоні розведення військ, сподіваючись, що українські захисники влучать по ділянці розведення №3 “Петрівське”.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС з посиланням на інформацію Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

“Сьогодні вранці, 26 листопада, російські найманці здійснили обстріл зі своїх позицій в районі Петрівського з АГС по наших позиціях поблизу Старогнатівки. Але таких обстрілів з початку доби вже здійснено 3 - із застосуванням автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметі - з 06.40 до 06.45, 09.16 - 09.25 та 09.30 — 09.50”, - йдеться у повідомленні.

Згідно зі схемою, оприлюдненою штабом ООС, російські окупанти продовжують вести вогонь в безпосередній близькості до меж ділянки розведення.

“Розрахунок збройних формувань Російської Федерації очевидний. Спровокувавши вогонь у відповідь вони сподіваються на те, що наші захисники влучать по ділянці розведення №3 "Петрівське"", - наголошують в пресцентрі.

Як зазначається, Об'єднані сили вогонь у відповідь не відкривають, але готові до адекватних дій.

Читайте також: Окупаційні війська РФ облаштовують нові вогневі позиції на Донбасі

Українська сторона СЦКК в чергове наголосила на підступність дій російсько-окупаційних військ з метою дискредитувати Україну перед світовою спільнотою, оскільки провокація з боку ЗФ РФ відбувається напередодні зустрічі тристоронньої контактної групи у Мінську.

Як повідомляв Укрінформ, розведення військ на ділянці №3 в районі населених пунктів Богданівка – Петрівське Донецької області розпочалось 9 листопада о 12 годині за київським часом.

29 жовтня так само о 12.00 розпочався процес розведення сил і засобів з обох сторін на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області.

26 червня українські військові відійшли з позицій поблизу КПВВ "Станиця Луганська" в рамках відведення сторін від околиць Станиці Луганської.

Щоразу процес відведення тривав загалом протягом трьох днів. Після цього відбувається пошук і знищення мінно-вибухових загороджень, демонтаж фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення в межах визначеної ділянки. На 29 добу українська сторона має поінформувати про те, що усі заходи проведено і, вже наступного дня, представники СММ ОБСЄ проводять верифікацію виконаних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-