Уряд планує “прозору” програму оборонних закупівель - Загороднюк

Уряд планує “прозору” програму оборонних закупівель - Загороднюк

Укрінформ
Кабінет міністрів України планує розробити нову програму щодо озброєння, яка передбачатиме більшу прозорість здійснення державного оборонного замовлення.

Про це заявив міністр оборони Андрій Загороднюк під час брифінгу «Євроатлантична інтеграція у вимірі взаємодії парламенту та уряду», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Планується нова програма щодо озброєння. Вона буде не така засекречена, як минулі державні оборонні закупівлі. Ми тісно співпрацюємо з Міністерством економіки та парламентським комітетом (з питань національної безпеки, оборони та розвідки – ред.) щодо дійсно максимального відкриття ДОЗу і взагалі максимального відкриття питання озброєння, щоб народ Україні і наші партнери могли бачити, яким чином ми розпоряджаємося бюджетними коштами», - зазначив Загороднюк.

Також міністр сказав, що нині розробляється нова система командування та управління Збройними силами, яка буде повністю відповідати критеріям країн НАТО. Крім того, за словами Загороднюка, напрацьовуються зміни до законодавчих актів задля забезпечення стандартів цивільно-демократичного контролю, що є однією з передумов вступу України до НАТО.

Глава оборонного відомства також повідомив, що Україна продовжує працювати над питанням модернізації військової техніки та озброєння.

Читайте також: На виставці "Зброя та безпека-2019" презентували макет гіперзвукової ракети

«Ми закуповуємо «Джевеліни», цього року це будуть перші тестові закупівлі. Ми продовжуємо напрацьовувати подібні контакти та угоди з нашими партнерами та сподіваємося, що наступного року ми зможемо показати ще деякі результати з цього питання», - уточнив міністр оборони.

Як повідомлялося, за даними Мінфіну, у проєкті державного бюджету на 2020 рік видатки на сферу національної безпеки й оборони закладено на рівні 245,8 млрд грн, або 5,4% від ВВП, і це найбільша сума, яка виділялась за всі роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-