Сутички на блокпосту в Кремінній: двох осіб затримали

Сутички на блокпосту в Кремінній: двох осіб затримали

Укрінформ
Після сутичок між поліцією і добровольцями на блокпосту в Кремінній було затримано двох осіб.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

У поліції нагадали, що 9 жовтня до блокпоста у Кремінній, що на Луганщині, під'їхала колона із понад 25 автомобілів, які хотіли проїхати в Золоте, і співробітники полку поліції особливого призначення “Миротворець” ГУНП у Київській області, які з 2014 року несуть службу на Луганщині та забезпечують правопорядок на блокпостах, зупинили автомобілі для передбаченої законодавством перевірки документів.

Наголошується, що громадяни відмовилися виконувати законні вимоги поліцейських, виник словесний конфлікт, який пізніше переріс у штовханину.

"Під час сутички один правоохоронець отримав тілесні ушкодження внаслідок наїзду автомобіля. Наразі йому надається медична допомога", - уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що спецпризначенець, діючи відповідно до Закону України “Про Національну поліцію”, здійснив попереджувальний постріл у повітря.

Читайте також: Добровольців, які прямують у Золоте, пропустили через блокпост у Кремінній

Наголошується, що жодних спецзасобів чи зброї до осіб, котрі відмовилися виконувати законні вимоги поліцейських, не було застосовано.

"Двох осіб поліцейські затримали. Один із затриманих – водій авто, який здійснив наїзд на ногу спецпризначенцю, інший – перебував у розшуку", - зазначили у поліції.

Також після огляду авто співробітники поліції вилучили 6 одиниць мисливської вогнепальної зброї, яка буде повернута власникам після перевірки.

У Нацполіції наголосили, що наразі ситуація знаходиться під контролем.

Також у відомстві нагадали, що згідно із Тимчасовим порядком контролю за переміщенням осіб через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, на блокпостах правоохоронці зобов'язані перевірити документи кожної особи та оглянути транспортний засіб, на якому вона пересувається.

Тож у поліції закликали усіх громадян чітко дотримуватися чинного законодавства України та не провокувати конфліктних ситуацій.

Як повідомлялося, 9 жовтня на блокпосту в місті Кремінна на Луганщині сталися сутички між поліцією та добровольцями і ветеранами, які хочуть проїхати в Золоте, аби не допустити розведення сил.

Один із правоохоронців постраждав у сутичці, його забрали медики.

Згодом поліція пропустила через блокпост у Кремінній на Луганщині добровольців, які прямують у Золоте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-