Українських військових нагородили орденом

Українських військових нагородили орденом "Сталевий хрест непереможних"

Фото
Укрінформ
В Укрінформі 9 жовтня відбулася церемонія нагородження військових вищою громадською бойовою нагородою — орденом «Сталевий хрест непереможних».

Про це повідомляє кореспондент агентства.

“Я хочу відчувати, що я приношу користь своїй країні. Хоча б в такому ракурсі — відзначаючи наших побратимів, про яких іноді забувають їхні командири. Вшановуючи героїв, людей, які є елітою нашої країни, ми обрали саме такий шлях — відзнаку, яка дається від народу — народу, від громадянина — до громадянина, від людей, які розбудовують країну в тилу, до людей, які бережуть її ззовні”, - заявив ініціатор нагороди, учасник АТО, голова Рівненської районної ради Микола Сальчук.

Нагородження військовослужбовців орденом "Сталевий хрест непереможних" / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Він додав, що нагороди бійцям вручали ті військові, які раніше її отримали. “Сьогодні герої вшановують героїв”, - зауважив Сальчук.

Загалом, нагороди удостоєні 50 воїнів, семеро з них — посмертно, їхні ордени вручені батькам і дружинам.

“Тим хлопцям і дівчатам, які продовжують боротьбу у першому ешелоні, де є найбільша загроза для життя та здоров’я, ми вдячні, ми їм вклоняємося низько. Ми про них не забуваємо”, - наголосив на церемонії Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук.

Читайте також: У Києві вандали облили фарбою пам’ятну дошку воїнам АТО

Як повідомляв Укрінформ, уперше нагородження вищою громадською бойовою нагородою "Сталевий хрест непереможних" відбулось у серпні 2018 року. Нагорода не є державною, її отримують лише ті військові, яких обирають громадяни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-