Козацька воля-2019: українські моряки розгромили

Козацька воля-2019: українські моряки розгромили "ворожий десант"

Фото
Укрінформ
Корабельно-катерна тактична група ВМС України знищила берегові цілі противника в районі Одеси під час командно-штабного навчання "Козацька воля-2019", до якого залучили сили і засоби ВМС ЗС і Морської охорони Держприкордонслужби України.
Про це повідомляє пресслужба ВМС ЗС України.

"Сценарій навчання було побудовано таким чином, щоб він максимально об’єктивно відображав ті виклики і загрози, які стоять перед державою із захисту національних інтересів із морського напрямку. Умовний противник здійснив акт агресії проти нашої країни, в ході якої ворожим силам і засобам удалося десантуватися на одну з ділянок морського узбережжя України. Корабельно-катерним тактичним групам ВМС ЗС України та Морської охорони Держприкордонслужби України було поставлено завдання здійснити перехід у заданий район, завдати вогневе ураження морському десанту противника й знищити живу силу та озброєння", - зазначили військові моряки.

ВМС ЗС України беруть участь у стратегічному командно-штабному навчанні "Козацька воля — 2019"/Фото: http://www.mil.gov.ua

Згідно з планом навчання, сухопутному компоненту підрозділів ЗС України потрібно було якнайшвидше надати вогневу підтримку і нейтралізувати агресивного противника, що готувався просуватися далі вглиб нашої території. Тож по морському десанту ворога завдали ударів штурмовики тактичної авіації Повітряних сил, а з моря - корабельно-катерна тактична група у складі ракетного катера «Прилуки», корабля Морської охорони «Павло Державін» і двох малих броньованих артилерійських катерів «Аккерман» і «Вишгород». Вогонь вели з ютових і носових артилерійських систем.

Зазначається, що комплект надводних сил у такому складі вперше відпрацював бойові вправи стрільб по берегових цілях. Після цього екіпажі «Вишгорода» й «Аккермана» поставили димову завісу, що дало змогу нашим надводним силам непомітно покинути район виконання завдань.

Читайте також: Українські військові навчилися керувати ударними дронами Bayraktar

Крім того, перед відбуттям до кризового району група кораблів, катерів і суден забезпечення національного флоту спільно з кораблями Морської охорони відпрацювали низку корабельних бойових навчань у Чорному морі. Зокрема, провели тактичне маневрування з елементами ухилення від умовних атак кораблів противника, в режимі онлайн здійснювали обмін даними з метою висвітлення повітряної, надводної і підводної обстановки в умовах активних і пасивних перешкод, відпрацювали навчання з надання допомоги аварійному кораблю.

На морському полігоні бойової підготовки екіпажі навчилися відбивати удари з повітря із застосуванням засобів протиповітряної оборони, виконали бойові вправи стрільб по морських та повітряних цілях і знищили міну, що дрейфувала на воді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-