Українська сторона зводить обхідний пішохідний міст біля Станиці Луганської

Українська сторона зводить обхідний пішохідний міст біля Станиці Луганської

Звіт
Укрінформ
Українська сторона вже встановлює фундамент для обхідного пішохідного мосту східніше зруйнованої секції мосту біля Станиці Луганської. 

Про це повідомляється в опублікованому в четвер звіті СММ ОБСЄ. 

"25 вересня команда Місії бачила, як 11 співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) готувалися до проведення робіт із розмінування. Вони також бачили 10 працівників із підконтрольних урядові районів, які за допомогою крана, екскаватора та підіймача встановлювали фундамент для обхідного пішохідного мосту східніше зруйнованої секції мосту біля Станиці Луганської, а також закріплювали сталеві балки та дерев’яні дошки на металевій фермі мосту", - йдеться у звіті.

Читайте також: Бойовики продовжують блокувати роботу патрулів ОБСЄ

За спостереженнями Місії, екскаватор викопував яму для заливки фундаменту та скидав ґрунт на західну сторону зруйнованої секції мосту. 

Зазначається, що команда СММ сприяла отриманню доступу працівника з підконтрольних урядові районів до ділянки за 10 м на південь від зруйнованої секції мосту з метою позначення білою фарбою місця з’єднання нової секції з конструкцією наявного мосту. 

"Приблизно за 400 м на північ від зруйнованої секції мосту спостерігачі бачили, як - 5 - працівники з підконтрольних урядові районів фарбували металеві троси обабіч дороги, а також зрізали дерева та кущі приблизно за 200 м на північ від зруйнованої секції мосту на схилі зі східного боку дороги", - йдеться у звіті.

Читайте також: Українська сторона СЦКК закликає місію ОБСЄ зафіксувати грубе порушення “тиші”

Спостерігачі ОБСЄ також повідомили, що бачили 6 бойовиків з нарукавними пов’язками з написом "СЦКК" між їх блокпостом та зруйнованою секцією мосту. Крім того, команда СММ бачила "5 саперів із непідконтрольних урядові районів із сокирами на південному березі річки на ділянці, де тривали роботи з вирубування дерев та очищення від рослинності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-