Кораблі, вертольоти і 10 тисяч військових: в Україні - навчання

Кораблі, вертольоти і 10 тисяч військових: в Україні - навчання "Козацька воля"

Фото
Укрінформ
Триває стратегічне командно-штабне навчання з органами військового управління Збройних Сил України та іншими складовими сил оборони України із залученням військ (сил) “Козацька воля — 2019” .

Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

"У навчаннях беруть участь близько десяти тисяч військовослужбовців Збройних Сил України та інших складових сил оборони держави", - йдеться у повідомленні.

Планується задіяти до 15 кораблів, катерів та суден Морського командування ВМС ЗС України, 12 вертольотів армійської авіації, сили і засоби Повітряних Сил ЗС України.

Стратегічне командно-штабне навчання «Козацька воля — 2019» / Фото: Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ

Під час активної фази навчань залучатимуться до практичних дій окремі підрозділи всіх видів та родів військ ЗС України. Зокрема, на полігонах та у визначених районах виконуватимуть навчально-бойові завдання механізовані, танкові, артилерійські, інженерні, десантно-штурмові та інші підрозділи.

Читайте також: В Одесу зайшов турецький корабель — готуються спільні навчання

Головною метою навчань “Козацька воля — 2019” є перевірка спроможності органів військового управління в нових організаційно-штатних структурах (за натівською класифікацією) здійснювати управління військами (силами) у ході підготовки і ведення операцій (бойових дій) у разі широкомасштабної збройної агресії.

Комплекс заходів стратегічного командно-штабного навчання “Козацька воля — 2019” триває на всій території держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-