За клімат мають відповідати країни, які

За клімат мають відповідати країни, які "нагрівають" планету — Меркель

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляє, що основна відповідальність за боротьбу проти змін клімату лежить на промислово розвинених країнах світу.

Про це вона заявила під час відкриття саміту ООН з питань зміни клімату у Нью-Йорку у понеділок, 23 вересня, повідомляє DW.

"Промислово розвинені країни є причиною нагрівання Землі. А страждають переважно країни, що розвиваються", - наголосила глава німецького уряду.

Тому, за словами Меркель, розвинені країни зобов'язані за допомогою грошей та технологій зупинити підвищення температури на Землі. "Ми усі почули сигнал від молоді", - зауважила німецький канцлер. Вона повідомила, що ФРН вдвічі збільшить виділення коштів на боротьбу зі змінами клімату у порівнянні з 2014 роком - з двох до чотирьох мільярдів євро.

Читайте також: Генсек ООН: Світ у глибокій ямі кліматичної кризи - треба перестати копати

Вона також наголосила, що ухвалений нещодавно її урядом пакет заходів з метою захисту клімату стане початком "глибинних змін" у Німеччині. Цими заходами ФРН прагне зробити внесок у створення "збалансованої економіки і збалансованого життя в усьому світі". "Німеччина має один відсоток від усього населення світу та здійснює два відсотки від усієї кількості шкідливих викидів в атмосферу", - обґрунтувала вона необхідність змін в своїй країні.

Читайте також: Останні п'ять років стали найспекотнішими в історії людства

Перед початком кліматичного саміту у Нью-Йорку Меркель взяла участь у конференції, присвяченій проблемам Амазонії, де відбуваються масштабні пожежі та вирубки тропічних лісів. Канцлер закликала учасників без зволікань вжити заходів для порятунку лісів не лише в Амазонії, але й в Африці. У понеділок в уряді Німеччини заявили, що мають намір виділити 250 мільйонів євро на захист тропічних лісів.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-