Пристайко обговорив із Маасом проведення зустрічі

Пристайко обговорив із Маасом проведення зустрічі "нормандської четвірки"

Укрінформ
Міністри закордонних справ України та ФРН Вадим Пристайко та Гайко Маас провели в п’ятницю в другій половині дня телефонну розмову.

Це вже друга така розмова за 2 останніх дні, повідомив у своєму Twitter посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Головною темою бесіда стала підготовка до проведення зустрічі "Нормандського формату" на вищому рівні.

Як стало відомо Укрінформу з поінформованих дипломатичних джерел, німецька сторона пропонує провести перед самітом зустріч на рівні міністрів закордонних справ. Однак Пристайко після консультацій на рівні політичних радників у Берліні на початку вересня заявляв, що Київ не бачить потреби в проведенні такої зустрічі.

Читайте також: Зеленський назвав три основні питання для майбутньої "нормандської зустрічі"

Розмова відбулася за ініціативи німецької сторони, тоді як попередня – української.

Окрім того, Маас поінформував свого українського колегу про що йшлося в ході його телефонної розмови з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, яка відбулася напередодні.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі конкретної дати зустрічі лідерів країн “нормандського формату” немає, але Україна наполягає на такій зустрічі ще у вересні. 18 вересня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що зустріч лідерів країн “нормандського формату” мала відбутися у вівторок, 17 вересня, проте Росія не змогла взяти участь з технічних причин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-