Пристайко пояснив складнощі обміну

Пристайко пояснив складнощі обміну "всіх на всіх"

Укрінформ
Обмін полонених за формулою "всіх на всіх" здійснити дуже складно, бо бойовики намагаються внести в обмінні списки кримінальників, а Київ не має можливості з’ясувати долю зниклих безвісти.

Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стосовно обміну я вам скажу, що ідеальна формула "всіх на всіх", яка всім дуже подобається, насправді не є життєздатною, бо треба дуже чітко погодити, хто ці "всі". Коли в цих списках з’являються кримінальні "авторитети", які є друзями тих, хто перебуває з другого боку (лінії зіткнення – ред.), і їх намагаються запхнути у список як матеріал для обміну, а насправді це люди, котрі не мають ніякого відношення до цього конфлікту, - тоді ці списки не погоджуються", - сказав Пристайко.

Окрім того, зазначив він, дуже проблемним є питання зниклих  безвісти.

"На жаль, за п’ять років бойовики  жодного разу не пустили Червоний Хрест перевірити дані про зниклих безвісти та по тих, хто у в’язницях", - констатував міністр.

Читайте також: Вимога про формулу Штайнмаєра перед самітом "наросла по дорозі" - Пристайко

Відповідаючи на запитання про те, чому не відбувся обмін за тими списками, які були передані російській стороні в липні, Пристайко зауважив, що це "дуже складні домовленості, і завжди ця цифра змінюється".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-