Полоненого кулеметника

Полоненого кулеметника "ДНР" взяли під варту

Укрінформ
На Донеччині полоненому під час бойового зіткнення під селищем Зайцеве кулеметнику терористичної організації «ДНР» обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це 16 вересня повідомили в пресслужбі прокуратури Донецької області.

«За клопотанням Артемівської місцевої прокуратури суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб мешканцю м. Горлівки, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях та нападі на громадян) КК України», - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2016 року 24-річний чоловік добровільно прийшов до військкомату міста Горлівка, що перебуває під тимчасовим контролем терористичної організації «ДНР», де його було зараховано до мінометної батареї на посаду заряджаючого, а влітку 2019 року переведено до 2-го взводу 1-ї мотострілецької бригади на посаду кулеметника.

Як повідомили у прокуратурі, перебуваючи на передових позиціях незаконних збройних формувань, розташованих у селищі Зайцеве, будучи озброєним автоматом Калашникова, зловмисник разом з іншими бойовиками тривалий час чинив жорсткий опір військовослужбовцям Збройних сил України.

Читайте також: У Маріуполі розстріляли бойовика "ДНР", випущеного під домашній арешт

Наприкінці серпня, в ході бойового зіткнення, трьох бойовиків, які намагалися наблизитися до українських позицій, було вбито, а четвертого поранено та взято у полон.

Наразі бойовику повідомлено про підозру у скоєнні інкримінованого злочину, досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-