На Донбасі окупанти п'ять разів порушили

На Донбасі окупанти п'ять разів порушили "тишу", один боєць поранений

Укрінформ
Від початку доби російські окупаційні війська двічі вели вогонь на луганському напрямку та тричі - на донецькому. Внаслідок обстрілів один український захисник поранений.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

“Станом на 12.00 сьогодні, в районі проведення операції обліковано п’ять фактів недотримання російсько-окупаційними військами режиму припинення вогню. Двічі противник вів вогонь на луганському напрямку та тричі - на донецькому... Внаслідок нічних та ранкових ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав поранення. Наразі його життю ніщо не загрожує, він отримує медичну допомогу в одному з військових госпіталів”, - повідомив Мотузяник.

Зокрема, за словами речника, під ворожим вогнем з піхотної зброї цієї ночі, а також вранці перебували оборонні позиції українських підрозділів біля Луганського, Новотошківського, Новотроїцького, Павлополя та с. Пищевик. Окупанти використовували гранатомети усіх типів та систем, а також з кулемети великого калібру.

Читайте також: Від початку "хлібного" перемир'я окупанти обстріляли позиції ОС понад пів тисячі разів

Як зазначалось під час брифінгу, усі згадані факти відкриття вогню бойовиками несли пряму загрозу українським військовим, у зв'язку з чим захисники були змушені відповідати окупантам з аналогічної зброї.

Фото: Анна Чапала

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-