Екснайманець

Екснайманець "ДНР" здався поліції на Донеччині

Укрінформ
У Селидовому на Донеччині правоохоронцям здався колишній бойовик з позивним "Малюк" - 45-річний місцевий мешканець.

Про це повідомили в поліції Донецької області.

"У Селидовому правоохоронцям здався колишній бойовик. Упродовж трьох місяців служби у незаконних збройних формуваннях чоловік зводив оборонні споруди на мосту та чергував на блокпосту терористів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 45-річний мешканець Селидового розповів подробиці служби у складі бандформування самопроголошеної республіки та визнав, що це було величезною помилкою в його житті.

Він уточнив, що спочатку допомагав зводити оборонні споруди на мосту поблизу с.Карлівки, а після закінчення будівництва отримав позовний "Малюк" та заступив на блокпост, де до його обов'язків входила перевірка автотранспорту та документів у осіб, які рухалися з боку с. Галицинівки.

У лавах терористів чоловік перебував з травня до липня 2014 року, після чого добровільно залишив бандформування.

Після повернення додому він вів прихований спосіб життя, пересувався містом виключно в нічний час, ховаючись від правоохоронців.

Дізнавшись зі ЗМІ про програму "Повертайся додому" колишній бойовик вирішив скористатися шансом і звернутися до поліції.

Читайте також: Колишній бойовик здався поліції на Донеччині

Наразі відносно правопорушника відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. За вказаним фактом триває перевірка.

Поліцейські нагадали, що згідно з ч.6 ст. 260 Кримінального кодексу України у випадку, якщо особа не скоювала тяжких злочинів проти людей, добровільно залишила лави НЗФ та розповіла про це правоохоронцям, їй надається гарантований державою шанс на мирне життя без кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-