Суспільству треба чесно сказати, що врегулювання на Донбасі може тривати дуже довго — експерт

Суспільству треба чесно сказати, що врегулювання на Донбасі може тривати дуже довго — експерт

Укрінформ
Мирне врегулювання конфлікту на Донбасі може тривати дуже довго, і про це треба чесно сказати суспільству, щоб воно позбулося ілюзій і перестало тиснути на владу з вимогою швидкого досягнення миру.

Про це заявила незалежний аналітик Наталя Іщенко у виступі на круглому столі на тему: "Мінський пат. 5 років порятунку України і втрати Донбасу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стосовно перспектив мирних домовленостей з Росією - ми весь час кажемо, що треба вести ці переговори, ми маємо досягти миру. Але мирне врегулювання може тривати дуже довго. Насправді, ми маємо чесно сказати, що навіть не уявляємо, як довго це може тривати, щоб ні в кого, а насамперед у суспільства, не було ілюзій, щоб воно не тиснуло як на попередню владу, так і на нинішню, що треба негайно вирішити цей конфлікт, бо цього може не статися", - сказала Іщенко.

Читайте також: Звільнення Цемаха "дасть козир" прихильникам скасування санкцій проти РФ — Єлісєєв

У цьому контексті вона нагадала про мирні переговори в Женеві, які розпочалися 15 жовтня 2008 року і були єдиним форматом діалогу між представниками Грузії і де-факто владою Абхазії і Південної Осетії за участю РФ і США.

"Вони тривали 11 років. За цей час була одна-єдина домовленість - що сторони разом боротимуться проти коричневого мармурового клопа. Все. За одинадцять років жодних мирних зрушень не було. Але в цьому році настав крах і цій домовленості, тому що росіяни почали говорити, що наступ цього клопа на сади і городи мешканців Грузії та окупованих територій насправді є американською біологічною зброєю. Тобто навіть ця домовленість зруйнувалася", - констатувала експертка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-