Українські військові вчаться керувати турецькими бойовими дронами Bayraktar

Українські військові вчаться керувати турецькими бойовими дронами Bayraktar

Фото
Укрінформ
Повітряні Сили ЗСУ будуть готовими до застосування безпілотного авіаційного комплексу Bayraktar TB2 уже найближчим часом.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

"У турецькому Кішані триває підготовка українських військовослужбовців за програмою підготовки фахівців із експлуатації та технічного обслуговування безпілотного авіаційного комплексу Bayraktar TB2. Навчання проходять близько трьох десятків майбутніх інструкторів, техніків, операторів, фахівців терміналу наземних даних та станції наземного контролю БАК", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Командування Повітряних Сил, зазначають в пресслужбі, курс навчання був передбачений контрактом на постачання Bayraktar TB2 й відбувається на навчально-виробничій базі виробника БАК — компанії BaykarMachine. Програма підготовки розрахована на три місяці й включає теоретичну та практичну частини. До України українські фахівці мають повернутися з відповідними сертифікатами й дозволами на застосування Bayraktar TB2.

Українські військові готуються застосовувати безпілотник Bayraktar TB2 / Фото: http://www.mil.gov.ua

Як зазначається, турецька сторона зобов’язалася підготувати увесь персонал, задіяний до застосування БАК. Тож найближчим часом на навчання до Турецької Республіки відправиться ще одна група військовослужбовців. Їх готуватимуть як операторів корисного навантаження й фахівців із обслуговування системи озброєння безпілотного авіаційного комплексу.

Читайте також: Бойовий дрон Bayraktar здатен знищувати цілі з висоти 7 кілометрів - Турчинов

Bayraktar TB2 — турецький оперативно-тактичний безпілотний літальний апарат виробництва компанії Baykar Makina, який може нести керовані протитанкові ракети та авіаційні бомби.

3-4 листопада 2018 року у Туреччині була підписана угода про закупівлю безпілотників для ЗСУ. Контрактом було передбачено поставити шість бойових дронів, дві станції управління та 200 керованих ракет. Також в угодою передбачений комплект запасних частин, сервісний супровід, навчання персоналу. Вартість контракту — $69 мільйонів. Станом на 20 березня 2019 — на озброєнні ЗСУ було три одиниці Bayraktar TB2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-